Dagdromen

Dagdromen….ik hou ervan!
Heerlijk, even een moment alleen, relaxed, het liefst met de zon in mijn gezicht, glaasje rosé in mijn hand en dan mijn gedachten alle kanten op laten gaan. De leuke gedachten, wel te verstaan. Niet de gedachten die beperkend zijn of negatief zijn of die gaan over het boodschappenlijstje of over mijn werk…..

Gewoon dromen over de dingen waar ik blij van word of die ik nog zou willen doen of willen meemaken. Dat mag dan over alles gaan. Dromen over zakken met geld en wat ik daar dan mee zou willen doen. Dromen over een mooie moestuin. Dromen over een rustiger leven. Dromen over een mooie nieuwe jurk. Soms zit daar een dagdroom bij die maar steeds terugkomt. Dat zegt dan wat, althans mij wel. Dat is een droom waar je wat mee moet doen, die je serieus moet onderzoeken. Blijft deze droom een droom of niet? Is dit iets wat geen droom moet blijven maar het in zich heeft om uit te komen? En als het geen droom moet blijven, wat ga ik dan doen om deze te verwezenlijken.

Zus M heeft, samen met haar man, een langgekoesterde droom verwezenlijkt. Vriendin K heeft een droom die nog niet zo heel lang bestaat, maar gaat deze verwezenlijken. Dat zet je toch aan het denken. Welke droom van mij is het waard om uit te komen? Ik dagdroom over het meedoen met een halve marathon waarin ik een heel mooie tijd loop. Is deze droom het waard om te verwezenlijken? Ik denk van wel. Is deze droom ook haalbaar? Manlief en ik hebben een gemeenschappelijke dagdroom. Is deze droom het waard om te verwezenlijken? Ik denk van wel. Is deze droom ook haalbaar?

Beide dagdromen zijn veranderd in dromen met potentie. Maar net als zus M en vriendin K, zal ik in beweging moeten komen om deze dromen uit te laten komen. Met alleen een roseetje in de hand in de zon, gaat dat niet lukken.
Dus in beweging komen……
Voor de dagdroom over de halve marathon is het letterlijk in beweging komen: zonder training, geen mooie tijd.
Voor de gezamenlijk dagdroom van manlief en mij is het in eerste instantie figuurlijk in beweging komen. Veel praten, alle mogelijkheden bekijken, welke acties nu nemen, welke acties later. Het begin is er…..

Deze blog schreef ik bijna 7 jaar geleden. De gezamenlijke dagdroom heeft uiteindelijk twee afzonderlijke bedrijven voortgebracht: 1 van manlief, 1 van mezelf. 
En hoewel die marathon er nooit van gekomen is, kan ik rustig concluderen dat dagdromen helpt.
Waar gaan jouw dagdromen over?Vind je dit artikel leuk?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest

VIND MIJ OOK OP: