Samenwerken

Onlangs ben ik gaan samenwerken met andere ondernemers. Het leuke van samenwerken is, dat ik enthousiast word en in actie kom. Het sparren met anderen hoe een en ander ingevuld gaat worden en hoe het uiteindelijke resultaat er uit komt te zien…ik hou ervan. Uiteraard gaat het samenwerken niet altijd goed. In het verleden heb ik wel eens flink mijn neus gestoten maar inmiddels ben ik ouder en wijzer (hahahaha) en een beetje minder naïef.

Je hebt uiteraard verschillende soorten samenwerkingen want ook thuis is er sprake van een samenwerking. Nu alleen nog maar tussen manlief en mij maar toen de kinderen nog thuis waren, moesten we toch op een of andere manier met elkaar samenwerken om het gezellig te houden, toch? Als we het allemaal naar ons zin willen hebben, een gezellig thuis willen hebben waar je je veilig voelt en vertrouwd, dan moeten we naar elkaar luisteren en soms een beetje water bij de wijn doen. Ja, zelfs nu manlief en ik de enige in huis zijn, geldt dat nog steeds.

Ik kan het begrip samenwerken ook breder trekker: in het verkeer moet je ook samenwerken. Het is geen eenrichtingsverkeer, toch? Van alle verkeersdeelnemers wordt verwacht dat ze om zich heen kijken en de ander en zichzelf in een positie zetten waarbij het veilig is om te ‘bewegen’.

Ik durf het zelfs nog breder te trekken. Ook in een gemeenschap zoals jouw straat, wijk, stad of land moet je samenwerken om het voor jezelf en voor andere leefbaar te houden.

Maar ik hou het graag klein en simpel en bij mezelf. Ik wil graag ‘samenwerken’ met mensen die ik om me heen wil hebben. Ik kies zelf met wie en in welke vorm. Met manlief voor een fijne en liefdevolle relatie, met mijn kinderen en kleinkinderen om op afstand of dichtbij een rustpunt te zijn in hun leven, met familie en vrienden, met fijne ondernemers.

En ook niet onbelangrijk, een samenwerking met mezelf. Want nu ik inmiddels ouder en wijzer en een beetje minder naïef ben, weet ik dat ik best wel met mezelf wil samenwerken zodat ik mezelf in een positie zet die veilig genoeg is om in te bewegen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest

VIND MIJ OOK OP: